Vlog #1 Hej verden!

Alle kan amme!!

Puha nu får jeg høvl, for hold nu op der er mange mødre derude der “ikke kunne amme!”. Desværre så er det altså en udbredt misforståelse at man ikke kunne amme, for ALLE kan amme (dog er der undtagelser der bekræfter reglen – her snakker vi genetiske sygdomme, nogle former for brystoperationer mv. nogle fysiologiske faktorer der spiller ind og kan gøre at man ikke kan amme!)

Jeg ved godt at det der ligger bag sætningen, jeg kunne ikke amme, er en forklaring. Det mislykkedes, man kunne ikke, det lyder meget bedre end at man gav op, kastede håndklædet i ringen, eller hvad der nu end skete.

Problemet er at dem der oplever forhindringer, dem der oplever barnet ikke tager på, at produktionen falder eller noget helt tredje, ofte bliver fejlinformeret. Der sidder så mange sundhedsplejersker, læger og sørme også jordmødre derude, som kommer med direkte forkert information når vi snakker amning. Nogle er subjektive udfra egne erfaringer og nogle har bare en forældet eller forkert viden!

Og det er super ærgeligt ikke mindst fordi det ødelægger utallige ammeforløb, det gør mig rigtig ked af det, især fordi der tilbage sidder nogle mødre som gerne ville amme, nogle som faktisk er kede af at “de ikke kunne”!

Men der er så synd at myten om at man ikke kunne amme, konstant skal bredes især blandt kommende mødre. At førstegangs mødre konstant bruger gloser som: “hvis jeg kan amme” at de køber MME ind og flasker, til hvis de nu ikke kan amme, for de kender SÅ MANGE der ikke kunne amme.

Og til alle jer mødre der sidder tilbage og føler jer trådt på, så hør her.. Det er ikke en kritik, blot en reminder, samtidig med at i skal huske på at det IKKE var jeres skyld, faktisk er det helt legitimt at ligge skylden fra sig, kaste bolden videre til det sundhedssystem vi har, det sundhedsystem der konstant bliver skåret ned på, så netop sådan noget med amning bliver nedprioriteret og efterlader mange ulykkelige mødre, med følelsen af at være utilstrækkelig. Det er IKKE jeres skyld, der er ikke jer der ikke kunne, det er systemet der har svigtet når i havde mest brug for dem.

Jeg håber blot at i vil begynde at tænke lidt over når i breder frygt blandt kommende mødre, for ligegyldigt hvad så KAN ALLE AMME <3 Det er det kroppen er skabt til!

 

Tak fordi du læste med <3

5

  • […] det endte ud i trusler og generelt mega ubehag, alt sammen på grund af mit oplæg der hed ALLE kan amme. Jeg indrømmer gerne at overskriften var lettere provokerende, desværre var der bare rigtig mange […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] så var det ikke okay! Og jeg er et skide godt eksempel.. jeg skrev et oplæg med overskriften ALLE KAN AMME, den overskrift i sig selv medførte drama, hadekommentarer, sågar trusler, fordi jeg udtrykte mig […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hvor er det skønt jeg ikke er den eneste der sidder med den tanke!
    Jeg hører det MEGET ofte, og tilknyttet til den tanke kommer jeg til at tænke på vores “rødder”.
    Der har ikke altid været adgang til erstatning, og amning har været en fuldkommen basal funktion, – altid!
    Når det så er sagt gav jeg op efter 5 mdr. Med min datter – det blev jeg vejledt i af min sp.
    Jeg var 18 år da jeg fik min den første, og slugte råt hvad den kloge sp fortalte mig.
    Jeg er lykkelig for at jeg er blevet både klogere og mere viljefast nu hvor jeg har fået barn nr. 2.

    Tak fordi du tør sige det alle vi andre ikke tør ????

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] bag Confessions of a “pseudo-mom” et (efter min mening), skønt opslag som hed: “Alle kan amme!!” Klik her for at læse […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Halleluja og am(m)en!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vlog #1 Hej verden!