Mave mandag (25+0)

Jeg kan finde langtidsamning grænseoverskridende!

Okay.. Hør på mig inden der udbryder ramaskrig, dobbeltmoralske mor! For med hånden på hjertet så kan jeg når jeg ser billeder af børn der bliver langtidsammet, kan jeg nogengange føle at det er grænseoverskridende. Og ja hvad FANDEN er jeg for en hykler, når jeg selv deler billeder vidt og bredt og slet ikke tænker på andres grænser?!

Lad mig fortælle en historie.. Da jeg begyndte at amme var det med indgangsvinklen 6 måneders amning, det var målet. Da jeg så fandt ud af at jeg var gravid da Zacharias var 4 mdr, begyndte jeg at undersøge mine muligheder! Jeg blev henvist til gruppen “amning uden grænser” en nu nedlagt gruppe som støttede langtidsamning og hvor der var flere tandemammere, jeg søgte råd og sparring og det fik jeg! De var med til at hjælpe mig på vej mod der hvor jeg er i dag.

Den her gruppe var et frirum for langtidsammere, her blev delt ammebilleder af børn på 1, 2, 3 år og endnu ældre. Det var for mig en helt ny verden, for de her mødre de delte det jo netop derinde fordi at det var deres frirum, det sted de kunne gøre det uden fordømmelse fra omverdenen! Men jeg fandt det meget grænseoverskridende, og det gjorde jeg fordi at det var noget jeg ALDRIG har set før! Jeg er heldigvis åben af natur og valgte at blive på sidelinjen og der lærte jeg så meget, og pludselig så var jeg jo selv der, hvor jeg til at starte med synes det var total underligt og upassende! Den dag i dag ser jeg selvfølgelig slet ikke på det med dømmende øjne, fordi jeg kan relaterer! MEN jeg oplever stadig tider hvor jeg ser et barn på 3-4-5 år blive ammet og synes det på mig kan virke grænseoverskridende!

Men hvorfor? Det er jo fordi det er noget man aldrig ser, der florerer ofte ammebilleder af små børn, der florerer ammebilleder til at støtte offentlig amning, men billederne af de “store” børn de ses næsten aldrig udover i lukkede forums! Det er så stort et tabu, fordi det anses for helt okay at shame langtidsammende mødre på så grov en måde at det bliver ubehageligt, ord som pædofili og andre ekstreme udtryk kommer ofte på banen! Udover det så oplever man jo at næsten ingen i ens omgangskreds kan relaterer, der bliver snakket i krogene, og der er også bare grænser for hvor meget man som person kan overskue og stå model til! Og det bunder jo i at et stort flertal netop finder det grænseoverskridende, fordi det er så meget gemt væk som det er, mange ved slet ikke at langtidsamning eksisterer og bliver væltet bagover når de bliver konfronteret med det! Også reagerer de jo desværre dybt forkert og bliver grove i stedet for åbne, på den måde er vi mennesker fantastiske, vi hader det ukendte!

Og det er sku derfor jeg er dobbeltmoralsk, jeg kæmper en kamp for at normalisere vise verdenen at langtidsamning eksisterer, så man kan rykke sig væk fra at føle det er noget forkert, til at forstå det er forhelvede noget af det mest naturlige på denne jord! Også kan det godt være jeg nogengange finder det grænseoverskridende, men det er forhelvede mig den er gal med, og det at det stadig kan føles fremmed fordi jeg endnu ikke selv ammer så stort et barn, men det er bestemt ikke den ammende mor den er gal med, PÅ INGEN MÅDER!

Jeg ville ønske vi var en verden hvor man kunne være åben om langtidsamning, at det var ligeså normalt som offentlig amning og amning generelt og at vi alle sammen blot kunne respekterer hinanden, der er lang vej endnu, men vejen bliver korter for hvert billede der bliver delt, forhver gang det bliver italesat, for hver gang folk bliver konfronteret med det så får de øjnene op for at langtidsamning er der, og at det faktisk forekommer langt mere end man lige tror <3

Jeg slår et slag for langtidsamning!<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Mave mandag (25+0)