Mor kroppen..

spread the word!

Som det måske er gået op for nogen, så er jeg det man kalder langtids ammer (når man ammer et barn i længere end 1 år) – hvilket i min optik ikke er lang tid, da Zacharias jo stadig kun er en baby, han er trods alt kun 15 mdr gammel, men det er en helt anden snak!

Udover at være langtidsammer, går jeg 100% ind for offentlig amning, og jeg ammer hvor jeg vil og når jeg vil.. Når mit barn er sulten så skal det have mad, folk tager heller ikke hensyn og går ud og spiser deres frokost på toilettet fordi jeg måske synes de spiser grimt og ikke aner hvad almindelig bordskik er, så hvorfor skulle jeg gemme min sultne søn og mig selv væk? – Dog har jeg aldrig – før i lørdags  – oplevet negativt ladet kommentarer når jeg ammer mine børn, både Zacharias og lillebror.

Hvor smart jeg end lyder, så har jeg altid frygtet den konfrontation, jeg er generelt ikke god til at håndtere sådanne situationer, selvom jeg har argumenterne i orden, men jeg ved at jeg har en tendens til at gå i baglås, når det handler om kritik fra fremmede.

I lørdags var vi alle 3, Zacharias, lillebror og jeg en tur i Randers storcenter, de har et famøst ammerum, godt gemt væk langt væk fra alting, og ved siden af det har de et fint legerum, som er lige noget for Zacharias. Jeg går pænt forbi amme rummet da lillebror bliver sulten og går i stedet ind i legerummet, så Zacharias kan hygge og lege imens jeg får spist lillebror af – win win! Legerummet et tomt, så endnu mere skønt, fred og ro og ikke andre børn Zacharias kan komme i cambolage med.. Jeg sætter mig ned og ammer lillebror, og da han er mæt ligger jeg ham i liften og bliver siddende lidt da Zacharias har det skide fedt. Efter 10 minutter kommer han hen og efterspørger brystet, og jeg begynder at amme ham. Vi er stadig alene, men i det jeg begynder at amme ham kommer en dreng springende ind, med hans mor og hendes veninde i hælene. Da hun ser mig sætter hun i et fjoget grin og siger til hendes veninde: “ej hvor upassende!”.. Jeg kigger på hende og spørger pænt: “hvad er det der er upassende?”, hun giver mig elevator blikket, hvorefter hun siger: “er han ikke alt for gammel til det der?” og de griner begge fjoget.. også skete det! Jeg gik i baglås og svarede hende ikke en gang hvorefter jeg stille og roligt listede ud af legerummet med ungerne! Jeg var slået ud, helt paf.. og jeg har længe tænkt, tænkt over hvad jeg vil sige, og det er faktisk såre simpelt

BLAND DIG UDENOM!

At to mennesker har forskellige holdninger er helt okay, vi har hver især vores opfattelse af hvad der er rigtigt og forkert, og det gælder især vores børn! Jeg kunne komme med tusinder af argumenter for hvorfor langtidsamning er fantastisk og sundt, men det er slet ikke det som at det handler om. Det handler om respekt – eller mangel på samme.. Hvorfor kan vi ikke respekterer at vi gør tingene anderledes? og hvornår er der blevet okay at pege fingre og være nedladende, og det værste er at det oftest er den ene vej.. Du ser ikke langtids ammende mødre stå og pege fingre af flaske mødre og kalde dem egoistiske fordi de fravalgte amningen eller fortælle hvor unaturligt og ulækkert det er at give flaske, og du ser os da slet ikke kommenterer på hvor ulækker og upassende det er når du sidder og smasker med mad i hele hovedet, på den restaurant vi spiser på. I forhold til flaske vs amning kan det godt være vi giver et par faglige facts med på vejen, for man kan aldrig komme udenom at modermælk er det sundeste valg, men det betyder ikke vi dømmer.

Som langtidsammende mor ser jeg oftest de groveste kommentarer på de sociale medier, det er klamt, ulækkert, unaturligt og mindst af alt så må det være moderen der får stillet sit behov og ikke barnet, samt mange grovere og langt mere sexistiske kommentarer, jeg slet ikke vil skrive! Jamen jeg bliver harm.. Det er bare mælk, så lad os dog amme i fred! Om vi så ville amme til barnet var 20 år gammel – jamen hvad så? Kan vi godt blive enige om en ting, modermælk er ikke skadeligt! Det er ikke fordi vi fylder vores børn med skadelige ting, så hvorfor være så meget efter os? Er det fordi vores bryster er en del af det her, for det er jo ikke fordi der skal kommenteres hvis et barn over et år drikker mælk af et kop? tror i seriøst selv at et barn på 15 måneder associere brystet til noget seksuelt? nej godt så.. så jeg siger det igen!

BLAND JER UDENOM! MINE BØRN OG MINE BRYSTER…

 

første ammestund med lillebror?

første ammestund med lillebror?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Mor kroppen..