1 år siden i dag♡

Få fjernet den ENE tvilling?!

Jeg læste den her artikel i går, om at de i Norge vil gøre det lovligt at i tvillinge graviditeter at kunne fravælge den ene tvilling, altså få en abort af det ene barn!

Først blev jeg forarget, havde lyst til at råbe og skrige og te mig tosset, for ærligt hvad var det for noget barbarisk pis! Men jeg holdte mig lidt på sidelinjen og fulgte debatten tæt, og her kom faktisk et argument der gav rigtig god mening. Ofte lærer man en masse af at holde sig lidt passiv og observerer, det kan klart anbefales! ? nemlig argumentet mod at hvis det her var så forfærdeligt, så skulle man også fjerne hele tiltaget om fri abort. Da du i den situation også får fjernet et levedygtigt foster, så gør det jo det hverken mere eller mindre rigtigt at vælge en af de to fra.

At man så synes det er forkert og noget man personligt aldrig kunne finde på, det er en helt anden snak. Men holder man sig til fakta, så får en stor del jo aborter fordi at det ikke passer ind, økonomien ikke er der til det osv osv. og de samme argumenter ville kunne gøre sig gældende ved en tvillingegraviditet, for ved 2 børn er det dobbelt op, dobbelt så hårdt og dobbelt så dyrt og ikke alle har måske ressourcer og overskud til 2 børn, men kan sagrens rumme et barn. Igen så er diskussionen om det er etisk korrekt en helt anden!

Men alt det her, det fik mig til at tænke ikke igen ?.. Ligenu der hedder grænsen for fri abort uge 12, efter det har du intet valg, dog kan man i særtilfælde (meget ung alder eks) få bevilliget en senabort alligevel, og er barnet sygt, kromosonfejl, svære misdannelser, svære hjertefejl mv. kan man ligeledes få dispensation og få en senabort, såfremt det er ønsket. Lige nu er teknologien til at kunne se kønnet, der ikke før fra uge 14, det vil sige over abort grænsen, men hvad så om 20 år, ville man kunne se kønnet på en scanning endnu tidligere end i dag, måske inden abort grænsen og i så fald, hvad gør man så?

Jeg synes det er fantastisk at man kan blive scannet, vide at alt er okay og i mange tilfælde få ro på. Men teknologien er konstant i udvikling og hvornår bliver det for meget af det gode? For 20 år siden blev man slet ikke sendt til scanning, med mindre der var mistanke om dårlig nyt, der blev man blot “overrasket” ved fødslen, og allerede i dag har du langt flere “fravalgs muligheder”, det har helt klart sine fordele alt efter hvordan man vælger at se på det, men hvornår er nok, nok? Hvornår går vi fra at ville gøre hvad der er bedst for familierne, måske mest værdigt for det ufødte barn, også til at lege gud? Hvor er vi om 20 år, og hvor meget kan vi se inden abort grænsen der og hvilke muligheder har man så for tilvalg og fravalg? Går grænsen ved de svære misdannelser eller blot ved de kosmetiske (klumpfødder, ganespalte mv) eller trækker vi den så langt at det er ok at fravælge et barn pga af kønnet?

Zacharias til kønsscanning i uge 15+1, tænk sig hvad man kan om 20 år!

Zacharias til kønsscanning i uge 15+1, tænk sig hvad man kan om 20 år!

Jeg har ikke svaret, jeg synes den er svær, et etisk dilemma, jeg kan se fordele og ulemper så mange steder. Men ligegyldigt hvad, så er den virkelig værd at tænke over! 

 

Hvornår tænker du selv at grænsen går i forhold til at kunne vælge et barn fra?

 

Tak fordi du læste med?

 

Følg gerne bloggen herunder:

FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN’

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

1 år siden i dag♡