Skøre råd - Lad hende bare skrige

Hvad har børnene gjort vores regering?!!

I går blev jeg ringet op af min ulykkelige veninde. Hun har termin om knap 2 måneder og da hendes graviditet ikke var planlagt på nogen måder, står hun nu til at blive enlig mor. 

Grundet omstændighederne har hun måtte afbryde hendes uddannelse og opstarte på kontanthjælp. 

I går der væltede hele hendes verden så lige, de sidste mange måneder har hun kæmpet for at bosidde i den lejlighed hun bor i nu, en lejlighed hvor der lige er plads til hende og hendes kommende datter, at de hver især kan få et værelse, lejligheden er på ingen måder stor og prængende, men den passer lige til deres behov. Hun har sparret hvor der spares kan og gået på kompromis med rigtig mange ting, fordi hun ville sørge for at hendes datter voksede op et godt sted, og hun vidste at når hun havde født, ville hendes ydelser stige, boligstøtten ville stige og det ville give dem mulighed for at blive boende med et okay rådighedsbeløb, ikke noget stort, men nok til at de kunne klare sig, hende og hendes datter.

Med det nye kontanthjælpsloft gik det så op for hende i går, at det ikke bliver en realitet. Hun vil grundet loftet ikke kunne modtage forhøjet boligstøtte, og derfor vil hun ikke kunne blive boende i lejligheden, da hendes rådighedsbeløb vil være alt for småt, til hende og et barn. Så nu kun med 2 måneder til termin er hun nød til at finde en ny lejlighed, helst hurtigt, da hun ikke har lyst til at flytte med en nyfødt, og hun heller ikke vil starte hendes første uger ud som mor med økonomisker frustrationer.


1458637656884

Jeg bliver så vred også ked af det! Jeg kan slet ikke forstå hvor umenneskeligt et samfund vi lever i lige nu. At i sin hunger efter at finde nogle at give skylden, nogen at gøre til syndere, et sted at spare, at man så lader det gå udover de mest uskyldige, nemlig børnene.

For det er børnene der er taberne her, det er børnene der kommer til at vokse op i fattigdom, selvom fattigdom ikke eksisterer længere, da man fjernede fatyigdomsgrænsen. Det er børn der vil vokse op med rigtig mange mangler, de vil være socialt dårligt stillet og desværre så er det faktum at arv og miljø har rigtig stor betydning for hvem og hvad man vokser op og bliver.

Og hvad er det lige at børnene har gjort vores regering? Helt ærligt.. Så er de jo vores fremtid, de er dem der om 40 år skal passe dig og mig, når vi er blevet gamle og grå, det er dem der skal være med til at finde kuren til kræft, blive den nye regering, tage beslutninger der vil påvirke hele vores samfund, de er hele vores fremtid. Og det vil regeringen takke dem med, ved at begrænse dem, ved at sørge for de ikke får en nem opvækst, ved at sørge for de kun lige har rent tøj på kroppen og at grønsager og fisk er en luksusvare der må spares væk, og vi ved jo alle at vitaminer det er opreklameret for hjernens udvikling, ikke?

1458637720596

Jeg forstår ikke at man ikke kan se at på sigt, så taber samfundet også her. Flere tusinde børn vil vokse op i fattigdom, dårligt miljø, en stor del af dem vil måske vokse op i en hverdag med kriminalitet. Ligegyldigt hvad så har vi en regering der er så forhippet på vi uddanner os, at vi yder noget for samfundet, men hvordan skal det blive en realitet når de vælger at smadre mange tusinder af børns opvækst og på den måde begrænser dem? Alt sammen for 700 jobs, 700 jobs til de i følge dst 177.000 mennesker der pt ikke er i arbejde. Jeg er normalt et meget åbent menneske, et menneske som prøver at forstå, se hvorfor andre folk er af den overbevisning som de er, men i det her tilfælde er det for mig komplet umuligt, jeg kan på ingen måder se noget logik i det her, OVERHOVEDET!!!!

Også kan der komme nogle selvfede idioter med argumenter såsom, man ikke skal få børn hvis man ikke kan forsørge dem, eller at det er forældrenes ansvar, at de bare kan finde et arbejde..

Til det vil jeg blot sige, “Ingen børn vælger deres forældre og uheld kan ske, ikke alt i den her verden kan planlægges og tilrettelægges” det er forhelvede ikke børnenes skyld!

 

Tak fordi du læste med? Husk at alle mine opslag gerne må deles!

 

Følg gerne bloggen herunder:

FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN’

 

3

  • Jeg hører hvad du siger. Og kan allerede nu erkende at jeg ikke er enig. Du kan mene at det er forældrenes ansvar, at staten intet har af ansvar, men der må jeg erklære mig dybt uenig.
    Det er fakta at de fleste social belastede hjem lever af overførelses indkomst. Ved at lave en sådan reform gør man det hårdere for dem der er på kanten, man skaber fattigdom og sørger derved ved at flere børn vil vokse op under trænge kår, og blive udsat for ting de ikke skulle være udsat for.. også kan man holde forældre til ansvar alt det man vil, desværre findes der nogle forældre som ikke forstår det, nogle forældre der selv er ødelagte eller sidder i klemme i systemet, hvor det går udover de stakkels børn, mener du her at staten intet ansvar har? Jeg tænker på dokumentaren “er du mors lille dreng” hvor faren udtaler “vi laver bare en ny” i sådanne hjem, skal staten så bare se igennem fingrene, fordi det er forældrenes ansvar? Og det bliver (hvis du spørger mig) netop statens ansvar når de vælger at gøre de fattige fattigere og give det aller sidste skub udover kanten, til dem som er lige på grænsen til at knække, de vælger at sørge for at antallet af socialbelastede hjem vil stige.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Jeg undrer mig ærligt over, hvorfor din veninde ikke har sat sig ind i reformen noget før. Det er ikke ligefrem fordi, at det var få dage siden, at den blev vedtaget. Hvis hun havde orienteret sig allerede da den blev vedtaget, så ville hun have haft langt mere tid at løbe på.

    Personligt er jeg glad for den nye reform. Danmark er trods alt et sted, hvor man har mulighed for at få økonomisk støtte. Jeg tror ikke, at mange af danskerne overhovedet er klar over, hvor priviligeret, vi alle er. Når så mange er på offentlig ydelse, så er staten også nød til at skære ned. Det handler ikke om at man vil være umenneskelig – men om, at statskassen skal kunne bære presset.

    Det er vildt ærgerligt, at nogle føler, at de sidder fast grundet sygdom eller andet. Tilgengæld er det ikke længere en stor gulerød til de, som mener, at man skal sidde derhjemme og blot ansøge om tilskud efter tilskud.

    Børnene er forældrenes ansvar. Hvis forældrene kan se, at reformen skaber stor fortvivlelse i barnet, så er det deres ansvar at ændre på deres egen økonomiske situation. Du kan simpelthen ikke holde staten ansvarlig for, at du ikke er i stand til at finde eller holde et arbejde – og derved ikke kan forsørge dit eget barn. Statens opgave er ikke at forkæle dine børn og dig med fredagsslik og sodavand , men netop at holde jer over vande økonomisk. Det tror jeg desværre, mange har fået en forestilling om, at staten bare skal.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det godt skrevet. Jeg er så enige med dig. Det er så synd at det skal gå ud over enlige forældre og ikke mindst børnene. Hvorfor tager man ikke fra de rige og giver til de fattige ? Det kunne Danmark lære noget af i stedet for at tage fra dem som lige har penge til at kunne klar sig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Skøre råd - Lad hende bare skrige