Børn, tisseri og føtex!

Så husk dog den cykelhjelm!

Når vi kører bil, tager vi sikkerhedssele på, når vi kører på knallert har vi styrthjelm på men når vi kører på cykel, så har langt størstedelen ingen hjelm på! Den overordnede grund er jo simpel, det er fordi det ikke er ulovligt, ligesom det er med sikkerhedsselen og styrthjelmen, det er op til en selv, og det er sku da også irriterende med sådan en hjelm, som rigtig kan ødelægge håret og samtidig ikke er særlig smart at se på.

Jeg har før været lidt af den mentalitet at man må selvom hvad man vælger, så længe det ikke skader andre. F.eks. kunne spirituskørsel KUN gå udover den enkelte person, ja så kunne personen sku bare være snotdum og køre løs, hvis du spørger mig! Man er vel gammel nok til at tage et valg. Desværre er det bare sådan, med sådan nogle ting at det ofte har koncekvenser for andre, det går udover uskyldige, og det er derfor man selvfølgelig ALDRIG kører spiritus kørsel, da der er den her mulighed for at skade andre.

Men med at cykle er det noget andet, der er man den svage, og altid har jeg ment at det var op til en selv, for vælger man at kører uden hjelm og komme alvorligt til skade, jamen så vidste man jo at det var en risiko man løb, det går “kun” udover en selv!

Jeg vil så være ærlig nu og sige det er noget pis og efter jeg har fået børn har min holdning ændret sig markant! Hver gang man ser en mor komme cyklende uden hjelm på, med hendes søn bag på, som ligeså fint har hjelm på, så giver det mig et sus i maven.. Hvorfor udsætte sig selv for den farer, ISÆR når man har børn. Tænk sig hvis ens børn skulle vokse op uden ens mor eller far, tænk sig hvis ens forfængelighed, dovenskab, whatever.. Kom i vejen for det. For det handler bare om at være det forkerte sted på det forkerte tidspunkt og så er skaden sket.

Og det er jo ikke kun forældre men alle mennesker, man har sku et ansvar for ens venner og familie, et ansvar for ikke at efterlade dem på grund af noget så simpelt som en manglende cykelhjelm! Tænk sig den sorg man ville ligge på deres skuldre!

Pt. Cykler jeg ikke, men den dag jeg begynder er det ikke kun mine børn der har cykelhjelm på men også mig! For udover det er jeg deres forbillede og hvordan skal de vide at de skal bruge cykelhjelm hvis mor ikke har en på?

Hvad tænker i selv, er der noget der i virkeligheden kan undskylde at ungå den skide cykelhjelm?!

 

Tak fordi du læste med <3

 

Følg gerne bloggen herunder:

FACEBOOK   INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Børn, tisseri og føtex!