Du ved du ammer en tumling når..

Barn født med DNA fra 3 forskellige?!

I går læste jeg en artikel omkring det at der nu er født et barn (som det første i hele verdenen) med DNA fra 3 mennesker, i stedet for kun 2, som er det normale.. En mor og en far. Artiklen kan læses HER.

Det satte mine tanker rigtig meget i gang. Overstående tilfælde var for at forebygge en farlig og dødelig sygdom, som barnet var i risikogruppe for at få, grundet morens gener. I teorien er det jo fantastisk, at man kan garanterer de her forældre et sundt og raskt barn, at de ikke skal frygte det værste, og selvfølgelig er det også det bedste for barnet, ingen tvivl.

Men jeg kan ikke lade vær med at gisne.. Noget i mig skriger af at det er HELT FORKERT! For der er bare noget vi mennesker IKKE skal pille ved. DNA er livets byggesten, det der gør os til os, rent biologisk. Vælger man at pille ved det, endda tilføje et ekstra DNA, ja.. Jeg kan ikke lade værd med at tænke på hvad konsekvensen er!

Om det er dødelige sygdomme, eller måske en generation af kommende x-men, jah.. jeg ved det ikke! Men jeg nægter at tro på at det kommer problemfrit, det gør jeg altså!

Generelt så skræmmer hele den her “gude-tendens” mig rigtig meget, for hvor går grænsen? Vi mennesker er pisse egoistiske, og inden vi får set os om, så er gensplejsning, DNA mutation en del af det at få børn. For den stopper jo ikke kun ved sygdom, det er der altså ingen der skal komme og påstå, der er ALTID nogen der vil udnytte det her til egen fordel, desværre!

Og så er jeg desværre (undskyld hvis jeg støder nogen) lidt af den mening, at der nok er en størrer mening med at ikke alle børn fødes sunde og raske, noget jeg personligt ikke synes man skal pille ved! Jeg synes man skal “tage sig til takke” med at man i dag er så langt fremme at fostervandsprøver, moderkage biopsier og scanninger kan være med til at bestemme om ens barn er syg, så man får et valg, både for en selv og for barnets skyld! Men jeg mener virkelig ikke at løsning er at lege gud, at pille ved det der gør os mennesker i stand til overhovedet at være til.
Og jeg ved godt at der er nogle der trækker nitten, nogle med hårde odds, og det bliver aldrig fair, for de pågældende mennesker, men her mener jeg man igen må være lidt spirituel og tro på at der er en mening med det!

Hvad tænker i om det? Og hvis i mener det er okay, hvor går grænsen så?

 

Tak fordi du læste med <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Du ved du ammer en tumling når..