Hvornår stopper du med at amme?!

Et venskab mindre :-(

Jeg har en enkelt gang før mistet et venskab, udelukkende på baggrund af mit valg om langtidsamning. Det venskab var ikke et af de mest holdbare, vi var ikke ultra tætte og samtidig vidt forskellige steder i vores liv, så det skulle bare ikke være os.

Men i går fik jeg en udmelding der ramte mig som lyn fra en klar himmel, småkage lige i ansigtet. En af mine bedste veninder, en af dem jeg har snakket længst med, følte sig utilpas, og fik det skidt af at komme hjemme ved mig når jeg ammer SÅ STORE børn!

Jeg kunne godt remse hele historien op, hvad der blev sagt/ikke sagt, hvor meget jeg græd og hvor vred og frustreret jeg blev. Men jeg er ikke ude på at hænge nogen ud, udfaldet blev at vores 8 år lange venskab slutter her, ikke som fjender, det stopper bare, vi går hver vores vej.

Av min mave, av mit hjerte hvor gør det ondt! Alt sammen på grund af noget så harmløst som amning, ja nu græder jeg igen 🙁 og så kan man fare op og råbe “dårlig veninde!!!” Men ved i hvad? Nej tak.. Det er på ingen måder hendes skyld, for alt det her bunder i uvidenhed!

Uvidenhed om fakta i forhold til amning og uvidenhed om at kvindekroppen er langt mere end det sexsymbol vi konstant det i reklamer og på de sociale medier. Det er drøn ærgerligt, men jeg kan ikke ligge ansvaret på hendes skuldre, men jeg kan tage det med oprejst pande og motivations faktor og tage en del af ansvaret over på mig.

For der er en vej frem og der er at blive ved, være åben og ærlig også selv om det giver nogle bump på vejen, selv om det koster blod, sved og MANGE tårer.. At jeg fortsætter med at snakke højt om amning og langtidsamning, at jeg fortsætter med at dele ud af min viden, for ellers får folk ikke den rette viden og langtidsamning bliver aldrig normaliseret. Man kommer ikke et problem til livs hvis man kryber i skjul og undgår at italesætte det..

Jeg oplever ofte folk sætter spørgsmålstegn ved alt mit ammesnak.. men der er altså en mening med galskaben, en rigtig god mening ?

Når man nu skal vende noget rigtig trist til noget positivt, ja så er det rart at finde en mening med det jeg gør, for nogle gange kan det virke håbløst, når venskaber går itu, når jeg bliver truet eller når jeg gang på gang modtager grove og nedladende kommentarer, så kan jeg godt tænke ved mig selv “hvor meget betyder det her amning egentlig!” Heldigvis er det blot for en kort stund, vi langtidsammer stolt lige indtil drengene siger fra ??

 

Tak fordi du læste med ?

1

  • Jeg synes det er rigtig synd for dig søde Luna at du har mistet en af dine bedste veninde pga et valg du har taget som er godt for dine skønne drenge. Men samtidig tager du det super flot.

    Jeg synes det er rigtig fedt at du er så åben og ærlig om dit valg af langtidsamning og samtidig giver det jo stof til eftertanke når man selv står på et tidspunkt i sit liv og skal vælge om man vil langtidsamning eller ej.
    Jeg elsker din ærlighed om emnet.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvornår stopper du med at amme?!