Et lille pip herfra!

Mor ved ikke alt..

Selvom din mor hun har gjort et fantastisk stykke arbejde i sin måde at opdrage dig på, selvom du ikke er i tvivl om at hun er dit forbillede når det kommer til børneopdragelse og at hun er hende du vil læne dig op af, søge støtte og vejledning ved, for hvem ved egentlig bedre end ens egen mor?! Selv om du burde være hende evig taknemmelig for hendes tid og engagement, så husk blot på én ting. Din mor, var mor i en anden tid! Husk det nu!

15259323_10154261343908195_4784127289620060203_o 15259708_10154261343953195_2814385229821751614_o

Pointen?

Dette billede af en pakke modermælkserstatning blev delt i en gruppe facebook. Her er tale om en pakke modermælkserstatning fra 1989, 27 år gammel, en god gammeldags udgave af gul allomin. På forsiden står der pænt angivet at det er til børn der er svære at mætte, og at det skal anvendes fra cirka 2 måneder. Hele kassen ligger op til at man frit kan supplerer “hvis ens barn er svært at mætte”.. Noget som i dag har vist sig at være de kære udviklingsspring, hvor der pænt ligger et omkring 8 ugers alderen, måske derfor der er angivet 2 måneder på pakken..hmm.. stof til eftertanke!

Siden 1989 har vi lært at friamning er vejen frem, at man ikke skal skemalægge amningen, vi har lært at der findes udviklings samt appetitspring, vi har mindsket vuggedød, efter vi lærte at børn ikke skulle sove på maven, vi har lært at kost ikke bør introduceres før de 6 mdr. medmindre andre faktorer spiller ind også har vi lært at lytte meget mere på vores børns behov! Din mor og min mor er vokset op i en hel anden tid, de var mødre i en tid hvor modermælkserstatning ofte blev promoveret som det bedre alternativ, hvor man gladelig gav skemad og sågar fisk og andre spændende retter fra 2 mdr.’s alderen og en tid hvor man lagde spædbørn på række på barselsgangen, så mor kunne få en lille lur.

Og inden vi går den vej, så spar mig for, “vi overlevede alle” snakken, for husk blot på, vi er altså en hel generation med diabetes, overvægt, allergier.. ja, you name it! Vi er et usundt folkefærd, og måske, bare måske kan det spores tilbage til den viden, eller mangel på samme, der forelå netop da vi var baby’er.

Jeg siger ikke at man ikke skal lytte på sin mor, for alt hvad der bliver sagt, alle de råd der bliver givet, de bliver givet af kærlighed, det er jeg absolut ikke i tvivl om! Men husk nu på, at mor var mor i en anden tid, og nej.. Mor ved ikke alt, men mor er en pisse god aflastning når man er træt og det hele brænder på, for holde øje med små børn at tage sig af dem, det er noget hun kan, hun har trods alt formået at få DIG helskindet gennem livet! <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Et lille pip herfra!