Julen er hjerternes tid - men ikke børnenes!

How to handle – Dumme “amme-kommentarer”!

Julen er hjerternes tid, familiens tid.. Men det er også tiden hvor man er tvunget sammen med noget familie som måske ikke altid lige forstår hvorfor man “stadig ammer”, her tænker jeg primært langtidsamning da det ofte er det der giver anlæg til nogle rimelig skæve kommentarer, som kan være for nogle rigtig svære at tackler, direkte sårende!

Jeg har snart oplevet alle tilgange i bogen, jeg er blevet kaldt alt lige fra super mor til børnemishandler, og jeg er nået et punkt hvor det ikke længere rør mig! når folk begynder, så luller jeg blot “det er ikke deres skyld, de ved ikke bedre” oppe i hovedet og alt efter hvilken tilgang jeg bliver mødt med, ja så har jeg bestemte måder at takle de her underskønne kommentarer på!

 

Den informative

Hvis det er nogen jeg godt kan lide, nogen jeg gerne vil have til at forstå eller blot nogle som undres på en helt okay og spørgende måde, ja så bliver jeg den informative. Jeg deler gladeligt ud af min viden og henviser gerne til kilder for at understøtte mine påstande, Selvfølgelig henviser jeg ALTID til WHO’s anbefalinger om delvis amning i minimum 2 år og ellers så længe mor og barn trives med det.

 

Den undrende

Denne metode bruger jeg egentlig hvis jeg vil hyle folk godt og grundigt ud af den, hvis folk eksempelvis siger at det er klamt, jamen så spørger jeg blot: “hvorfor er det klamt?” hvis folk svarer at det er fordi barnet er så stort så får de bare, “Jamen hvorfor er barnet for stort? ser du amnimgerne som noget seksuelt?”, i hovedet, hvorefter der tit bliver svaret nej og dertil kan man endnu en gang spørge “Jamen hvorfor er det så klamt?” også er der ofte en der sidder mundlam tilbage.. Aldrig svar igen, blot kom med ledende spørgsmål, så bliver det sjovt! 😀

 

Den sjove

Den er oftest til tænkt den ældre generation, dem man elsker ubetinget, men måske ikke lige er helt opdateret i forhold til amning og stadig mener at komælk på flaske må være vejen frem. Så når der bliver spurgt, “skal du ikke snart stoppe med at amme”, så svarer jeg blot “Jeg regner med at stoppe, inden konfirmations alderen”, den giver (næsten) altid anlæg til et godt grin. Nogen gange kan det hjælpe at være lidt selvironisk, det skal ikke altid være så alvorligt?

 

Den direkte

Nogen gange så bliver det for meget, i en større samling mennesker kan folk nogle gange rotte sig sammen og gøre det direkte ubehageligt, også bliver man nød til at passe på sig selv. I sådanne situationer virker, den sjove, den undrende eller den informative ikke og derfor er det bare med at være direkte: “Hvad kommer det dig ved?”, “Det er heldigvis vores valg” er passende sætninger, så plejer folk at forstå de skal stoppe og at de har overskreden en grænse. og ligegyldigt hvad er det svært at modargumentere mod “Hvad kommer det dig ved”!

 

Det er intet mindre end belastende, at folk ikke bare kan passe dem selv! For amning er en privatsag, det er ikke noget andre skal blande sig i. Medmindre man selvfølgelig er en provokatør der ikke kan dy sig fra at promoverer amning over alt på facebook, i en kamp for normalisering, ja så må man være klar til kamp, du ved.. sådan en skide irriterende type (der kom selvironien?)

Men ligegyldigt hvad så husk altid på, det bunder i uvidenhed, og ofte er det ikke ment så hårdt som det rammer, selvom folk burde vide bedre, absolut ?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Julen er hjerternes tid - men ikke børnenes!