Vold søskende i mellem!

Mor på afstand

I går delte jeg oplægget om Stephanie i flere grupper (læs her), det blev modtaget meget blandet, men der kom nogle rigtig grove kommentarer med på vejen! Da jeg påtalte forkertheden af de her kommentarer blev det undskyldt med at det var i frustrationer på børnenes vegne, fair nok! Men det giver aldrig nogen ret til at bruge grimme gloser, aldrig. Jeg bliver ked af mangel på forståelse, at der her sidder en mor som har truffet nogle ikke altid gennemtænkte beslutninger, beslutninger hun dag ud og dag ind må leve med konsekvensen af, og alligevel skal der nævnes hvor forfærdeligt et menneske hun er, jeg tænker hun er blevet straffet nok, og sket er sket, og at der bliver brugt gloser såsom: “spred benene i fremtiden” eller “hun skulle steriliseres” bidrager med intet konstruktivt til den nuværende situation, det ændre i hvert fald ikke faktum at hun har 3 anbragte børn!

Grunden til jeg delte hendes historie, var for først at vise at det at være mor kan forekomme på mange måder, derefter oplevede jeg hurtigt hvordan det fløj omkring med grimme gloser og fordomme og hurtigt lærte jeg at her var der et tabu der skulle brydes, at de her mødre er mennesker med normale følelser og drømme, de er ikke onde, egoistiske eller hader deres børn. Jeg deler ikke historier for at påpege hvor råddent systemet er eller for at udstille nogen, jeg gør det blot for at give en idé om hvilke følelser der er på spil og hvad der foregår i deres hoved, for JA det er en gråzone, der er altid 2 sider af en sag og modstridende historier, forskellige opfattelser af forløb, men derfor sidder der stadig en række mødre som føler sig helt forkerte, som ikke åbent tør tale om det, af frygt for at blive set forkert og dømt af omverdenen, for der findes intet værre end at blive betvivlet i ens rolle som mor. Også er det samtidig med til at skabe en frygt, frygt så snart man hører ordet kommune, så er man jo dømt på forhånd, alle klokker ringer “dårlig mor, dårlig mor, dårlig mor!”, for det er DET vi tror vi ser og oplever, dårlige mødre og kommunen og derfor går mange mødre i alarmberedskab så snart kommunen nævnes.

Derfor kan jeg nu byde velkommen til mit nyeste tiltag, nemlig mor på afstand, hvor der vil blive delt historier af forskellig art, positive som negative, alt sammen for at bryde tabuet og stå frem, mødrenes historier og oplevelser, for man kan sagtens være mor på afstand uden at være en dårlig mor !<3

1

  • TAK! Der mangler tabu brydere som dig i verden. Kun gennem kommunikation kan vi sprede kærlighed og glæde.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vold søskende i mellem!