Jeg FULDammede Felix i 13 måneder!

Den der med komælk!

Okay, lad mig starte med at sige at jeg dømmer ingen for at se anderledes på tingene.. Når det så er sat på plads så vil jeg starte med at sige at jeg finder den her komælks debat vildt spændende! Herhjemme drikker vi ikke mælk af 2 årsager, jeg kan ikke lide det og jeg ser det som et nydelses middel, mælkesukkeret er så højt at det sagtens kan sidestilles med cola (citat fra min gamle træner) selvfølgelig uden alle mulige kemikalier og kunstigt lort, men mælk er ikke specielt sundt.

Dette var noget jeg tog til mig for små 5 år siden og senere er den her mælkedebat eksploderet. Flere studier tyder på at mælk faktisk er skadeligt blandt andet på grund af det høje protein indhold, der er 5 gange så højt som i modermælk, da det er tilpasset kalves behov som er et dyr der har brug for noget mere gods til at vokse, sammenlignet med os mennesker. Derudover er komælk det produkt der indeholder aller mest galaktose, noget som flere studier påviser både kan være skyld i for tidlig død grundet stresshormoner som bliver dannet på baggrund af galaktosen samt forhøjet tendens til knogleskørhed og kalk mangel hos kvinder (ironisk nok!)

Mange ser mælk som en vigtig kalkkilde men rigtig mange studier tegner faktisk på det stik modsatte! Og ja.. der findes så mange studier og man skal ikke læse alt hvad man tror på, det ved jeg. Men ser man det i et større perspektiv så er Danmark sammen med Sverige (tak Arla) de 2 lande i hele verdenen der drikker mest mælk, faktisk kan man næsten ikke købe frisk mælk som herhjemme i andre lande, der er normen at det er hormoganiseret så det er langtids holdbart og ikke skal stå på køl og det smager noget så frygteligt og derfor er det ikke noget man rigtig drikker samme måde som vi gør, og sjovt nok så er Danmark altså et af de lande med flest tilfælde af knogleskørhed.

Ligegyldigt hvad man tror på, så lur mig ikke om der er en masse politik indenover her, vi er et landbrugssamfund, mælk er vi vokset op med, det ligger i vores gener samtidig med at Arla og mælkeproduktionen har magt som bare pokker, vi bliver prakket skole mælk på, noget som er sjovt og hyggeligt for børnene, indtil 2015 var det normen at udskifte mme og mm med komælk, fordi det var sundt, det blev faktisk en lang periode anbefalet, sødmælk skulle der ned! Indtil de fandt ud af det både er koblet sammen med jernmangel og overvægt senere i livet, så stoppede den leg, og sådan kører det ellers, der findes så meget mælkepropaganda rundt omkring, man ser det bare ikke, for vi er vokset op med det!

Jeg siger ikke man skal kaste mælk væk, at det er forbudt, jeg er heller ikke selv fantastisk, jeg bruger mælk i madlavningen og vi spiser yoghurt og andre surmælksprodukter, men at drikke mælk det kan jeg slet ikke se meningen med! Jeg tror det er værd at tænke over om ikke andet og jeg synes netop det faktum at vi er et landbrugssamfund, at der er penge i lortet er så sigende! Jeg tror ikke på mælk er sundt..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jeg FULDammede Felix i 13 måneder!