Glædelig jul!

Jeg kan ikke snakke og spise – hjælp!

Normalt er det ikke noget jeg gør, men nu er jeg nød til at spørge jee til råds, for jeg bliver sindssyg, meget!

Jeg har tidligere skrevet at jeg i en blanding af stress og dårlig kost får bliste anfald i hele munden, det er så smertefuldt at jeg knap kan snakke og spise, og nu er det her igen! For første gang er jeg SIKKER på at det er kosten, for intet stress eller andre ydre faktorer her, men jeg har efter 6 ugers sundhed, ladet mig skejse ud over julen, og vupti, nu ligger jeg her med sammenlagt 25 blister i munden, en stor del på tungen og har måtte tage smertestillende, fordi det gør så ondt! Snak lige om karma fordi jeg forlader den sunde vej, for en stund, hulk!

Og nu ligger jeg så her og tænker, kan det være allergi eller andet? Måske gluten allergi, jeg har læst mig til at det godt kan komme til udtryk ved sår i munden, men inden jeg kaster mig ud i glutenfri kost, er der måske nogen med erfaringer, nogen der ved noget?

Jeg tager longovital, og kender stortset til alle vidunder midler der findes, jeg håber bare på det er hurtigt over. I dag er de nemlig blusset helt op, og plejer så at dø ud, der skal så bare ikke komme nye til! Jeg har mega ondt af mig selv og håber at jeg kan få en idé om hvad filan det kan være!

3

  • Hej Tina

    Jeg bruger kun Zendium, netop for at undgå skyllemidlet, også er jeg blevet podet 3 / 4 gange for herpes uden virkning og min læge vil ikke gøre yderligere, kalder det blot en virus, hammer frustrerede! 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    I nogle tandpastaer er der natriumlauryl sulfat, der kan give blæner/blister i munden. Har du lige skiftet tandpasta?
    Man kan få noget gel på apoteket der kan lindre en smule. Det er fra Gum og hedder Aftaclear. Hvad siger tandlægen/lægen til det? Det lyder ret voldsomt, og jeg tænkte umiddelbart om det kunne være et herpes udbrud. God bedring til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Jeg lider også meget af blister og mundbetændelse og her kommer mine råd:
    Undgå eller begræns slik og sodavand
    Undgå ting der kan give rifter i munden såsom chips og flæskesvær
    Der kan være en sammenhæng med glutenallergi. Jeg spiser 90 % glutenfrie af andre årsager, men kan godt få blister alligevel.
    Når du har fået blister kan du lindre ved skylle mund i noget disinfiserende fx. Klorhexidin, og ved
    at smøre med Zendium tandpasta på de blister.
    Desuden synes jeg at panodil kan ta lidt af smerten også, så man kan få lidt mad ned
    Rigtig god bedring

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Glædelig jul!