Den gode fødsel?

Facebook eksperiment – pak mobilen væk.

Jeg vil blankt indrømme at jeg er facebook narkoman.. Jeg tjekker nok facebook op imod 100 gange om dagen, mest af alt fordi det er en dybt åndssvag vane! Jeg tager tit mobilen op af lommen og scroller lige startsiden igennem, også selvom jeg måske har gjort det 5 minutter tidligere eller jeg måske sidder midt i en samtale (total uhøfligt – i know!) jeg gør meget i ikke at gøre det når jeg er sammen med mine børn, desværre så sker det, det kan jeg ikke løbe fra, og ofte sker der uden jeg tænker mig om og kort tid efter skynder jeg mig at pakke mobilen væk, for det er virkelig en dårlig vane!

 

Her til morgen besluttede jeg mig at lave et eksperiment. Jeg kan huske at jeg har set på facebook at en anden mor gjorde noget lignende, men jeg ville prøve det på egen krop og sætte tingene lidt i perspektiv!

Jeg satte alarmen til at ringe efter 10 minutter og satte mig så ind på Zacharias’ værelse sammen med ham, med mig havde jeg en blyant og et stykke papir.. Jeg satte en streg hver gang han kiggede på mig, han gjorde det typisk for at blive bekræftet, han kiggede på mig med et smil, fordi det han lavede var sjovt og han ville have at jeg skulle smile igen. Samtidig satte jeg et hjerte hver gang han aktivt kom hen og ville give mig noget eller have nærkontakt 4 af gangene kom han faktisk for at give mig et kram.. Da uret ringede og de 10 minutter var gået, havde han kigget på mig intet mindre end 28 gange og søgt nærkontakt med mig 7 gange!!!!

Tænk sig så hvis det havde været samme scenarie, bare med min næse begravet i telefonen imens jeg var dybt optaget af facebook.. 28 gange ville han have gået glip af min øjenkontakt og mit smil og 7 gange ville jeg måske være alt for ukoncentreret til at forstå at drengen ville kramme eller give mig en ting…!

1454133051585

Fra nu af vil jeg prøve at begrænse mig, være mere til stede, lade mobilen blive hjemme når vi er på tur, og gemme den helt væk når vi leger.. Derudover så bruger jeg den også desværre meget når jeg ammer, både Zacharias og Felix, men hold nu op man går glip af en kæmpe del øjenkontakt og nærvær når man sådan sidder med mobilen under en amning – jeg prøvede lige.. puha! – og jeg kan til tider være bange for mine børn bliver antisociale med al den teknologi, måske jeg skulle starte med mig selv.. jeg er trods alt deres forbillede!

Tænker du nogensinde over om du bruger mobilen for meget i nærheden af dine børn??

 

Følg gerne bloggen på linkene nedenfor:

FACEBOOK.  INSTAGRAM.  BLOGLOVIN’

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Den gode fødsel?