Mamma challenge #3 detoxing

Om at ligge kontrol mor på hylden og give slip!

Vi lever i en moderne tid hvor mulighederne er uendelige og man er vandt til at have uendelig kontrol. Det handler om en blanding af teknologi i form af diverse apps og hjælpemidler samt det at vi bliver klogere og klogere og bliver mere og mere oplyste. Det gør at vi ved lige præcis hvad der er det rigtige at putte i munden, hvad det indeholder og præcis hvor langt man skal gå for at have forbrændt det.

Det er fantastisk at man selv kan styre slagest gang, at man er herre over så meget, man oplever en følelse af perfektion. Men så bliver man gravid, allerede der starter det, den helt nye verden, en verden hvor man ikke længere kan kontrollerer hvordan man ser ud og hvordan man har det, fordi hormornerne raser. En rund mave, vægtøgning, vand i kroppen og rigtig mange andre trælse ting gør sig gældende og pludselig oplever en del en stor følelse af usikkerhed, for allerede her starter noget man ikke selv er herre over. Pludselig lever en krop ens eget liv uden ens accept, og nogle prøver ihærdigt at ændre på det, for så at måtte give op.

Alt det her leder op til det for mange aller mest skræmmende, nemlig fødslen! For er der noget man absulot IKKE er herre over er det en fødsel, går det hurtigt eller langsomt? Hvordan føles veer? Hvordan vil man klare det? Ender man med at briste, måske endda akut kejsersnit? Spørgsmålene og usikkerheden er kæmpe, man kan læse sig til rigtig meget, men det vil altid være umuligt at forudse det præcise forløb. Det her gjort at der er en stor del der håber på kejsersnit, for her kan kontrollen genvindes, pludselig kan man vide det præcise tidspunkt for hvornår man bliver mor og man kan nu begynde at planlægge ned til mindste detajle af hele forløbet optil og efterfølgende.

Så bliver man mor og er pludselig er man helt på bar bund, meget mere end før, for her er er det et helt andet liv der er tale om, totalt ukontrollerbart og for de fleste oplever de nu den aller største usikkerhed. For der er ikke en app der lige kan tyde præcis hvad der ligger bag gråden, eller noget der kan måle om der er mælk nok i de der bryster, og der er ingen brugsanvisning med der viser præcis hvad den der mælk indeholder, er den nu nærings rig nok?

Den her hang til kontrol har medført at der er en størrer procentdel der vil have kejsersnit, at metoder såsom “godnat og sov godt”-metoden eksisterer, i søgen efter at kunne kontrollerer ens barns søvn. Den har skabt skemalægning af amninger, samt tidsrammer for præcis hvornår og hvor lang tid ens barn må sove. Den har skabt en tendens til at hylde flasken som værende det gode alternativ til den travle (og i fuld kontrol) mor.

Det er i mine øjne skræmmende, helt klart en downside af det at vi lever i et nymoderne samfund, hvor teknologien og dermed kontrollen spiller en alt afgørende rolle.

Det er ikke en løftet pegefinger, det er ikke en tale om hvad der er rigtig og forkert. Nej.. det her er blot en opfordring, en opfordring til at slippe kontrollen og kigge på dit barn og lytte til det, dit barn skal nok fortælle dig om det får nok mad, om det trives og er glad og tilfreds, bare tag dig tiden og lyt. For den lille persons sind er ikke noget der kan kontrolleres, og du må blot tilpasse dig, stole på at dit barn har styr på det, for det har det!

Lig kontrol mor på hylden og giv slip?

 

Let it go ....

Let it go ….

 

Tak fordi du læste med?

 

Følg gerne bloggen herunder:

FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Mamma challenge #3 detoxing