En ammeguide :)

En god mor sidder ikke i brysterne, eller hvordan er det nu lige?

En god mor sidder ikke i brysterne.. Vi kender alle den sætning. Faktisk hører man den rigtig tit i rigtig mange sammenhænge!

Og det er fint, sandt og helt okay.. Det er okay at mødre som af den ene eller anden grund ikke ammer og i rigtig mange tilfælde har oplevet nederlag og måske kan have svært ved at acceptere det faktum de ikke kommer til at amme, at de har behov for at blive bekræftet i de stadig er gode mødre, for uden tvivl så er de helt fantastiske mødre!

Men siden hvornår er det blevet på bekostning af os der ammer? Hvorfor er det okay at udtrykke at en god mor ikke sidder i brysterne når der omvendt ikke ville være okay at sige en god mor ikke sidder i flasken?

Hvorfor skal vi gå på liste tæer og hvorfor må vi ikke udtrykke vores glæde, vores stolthed og det faktum at amningen faktisk er med til at få os at føle os som en god mor. Det er jo ikke for sjov vi har kæmpet, kæmpet med smerter, sår, rifter, max 3 timers søvn, hvis ikke tæt på ingen, og til tider har været tæt på at kaste håndklædet i ringen på grund af appetitspring, bid og andre herligheder, men alligevel fortsætter vi..

Det er som om at flaskemødre skal bekræftes, og roses.. Roses fordi de turde tage valget selvom det ikke er det der forventes. Amning skal jo ikke være for en hver pris!

Men os der ammer vi skal passe på, passe på hvordan vi formulerer os og udtrykker os, vi skal tage hensyn og træde varsomt, for ellers eksploderer ammedebatten. Man kan føle sig tvunget til at holde meningen for sig selv af frygt for at støde andre..

 

Men nu tør jeg hvor andre tier:

Til alle jer ammende mødre derude! I er skide seje, i gør det pisse godt og i har alle hver og en min respekt, min respekt fordi i tog valget og holdte ved og kæmpede! I er nogle fantastiske mødre og ligemeget hvilken modstand i møder på vejen om det er de stigende forventninger til barselsmødrene og det at være selvstændig, kropsidealer eller behovet for ligestilling og frihed, så klarer i det med oprejst pande og det er sku beundringvældigt!

 

Og sidder der nogle flaskemødre derude og føler sig stødt, så tag lige nogle andre briller på og læs opslaget igen.. I er også nogle fantastiske mødre ligegyldigt hvad så “sidder en god mor i hjertet!”?

 

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

En ammeguide :)