Pray for istanbul!

Velkommen på usikker grund!

Ja i dag havde vi afsluttende besøg af sundhedsplejersken på Felix i dag. Felix havde haft et sølle besøg da han var 2 uger og ellers så har vi ikke set hende siden, i dag var det så en vikar, hvilket på grund af det ene besøg ikke gjorde det store forskel, da jeg ingen tilknytning har til sundhedsplejersken af selv samme årsag.

Det gik fint, vi fik en laaang snak, om hvordan vi samsover og kører BLW, og jeg kunne godt høre hun måske ikke var helt med på ideen og begyndte at snakke grød. Jeg slog det pænt hen flere gange og heldigvis lagde hun også tryk på at det var vores valg, så en større “diskussion” blev der ikke ud af det..

Hun skulle så lave den såkaldte BOL-test, (en manuel test, som tester blandt andet reflekser, hørelse og øjenkontakt, for at se om barnet er i trivsel) hun startede ud med at give ham en rød pind, for at se om han tog godt imod den, udforskede den og undersøgte den, som børn nu skal. Det klarede han super fint, dog bed hun mærke i at han ikke puttede den i munden, noget børn i den alder ellers gør, den såkaldte orale-fase.. Resten af testen klarede han fint, hans hørelse og reflekser, ja alt var tip top. Hun sluttede af med pinden igen, for at se om han nu ville putte den i munden, uden held..

Vi snakkede frem og tilbage om det her, hun fortalte at hun mente jeg skulle stimulerer ham ved grød, så han ikke endte med at kun ville ammes. Jeg snakkede med, og nikkede. Felix blev målt og vejet, 73 cm og 10.8 kilo, han mangler i hvert fald ikke noget.. også gik hun..

Det var først da døren lukkede at usikkerheden ramte mig som et slag, hun havde efterladt mig med en række ubesvarede spørgsmål og jeg begyndte at tvivle. Er BLW nu det rigtige? Skulle jeg havde gjort det anderledes? Er der noget galt siden han ikke putter ting i munden? Hvad nu?

Jeg gik med en øv-følelse i maven og begyndte at google lidt og søge råd, og efter lidt tid gik det op for mig, jeg skulle bare slappe af! Jeg skal da ikke lade mig slå ud af en dum sundhedsplejerske, for om nogen så ved jeg at jeg gør det rigtige for Felix, jeg ved han trives og er glad!

Og her slog det mig så(igen), hvor er det bare vildt hvor stor betydning de her sundhedsplejersker har, og hvor meget de hurtigt kan ødelægge. De har en sindsyg magt til at så usikkerhed i os mødre, og det klarer de rigtig godt med alle deres vejninger og skemaer, samt alle deres teorier! Jeg ved at de her skemaer er noget de skal gå efter, men for he***** man kan ikke sætte børn i kasser! Nogle børn tager meget på og andre lidt, nogle børn putter legetøj i munden og andre gør ikke. Man glemmer at se på det enkelte barns og dets trivsel, at se barnet som en helhed, i stedet stirrer man sig blind i kurver og teorier! Det er en underlig tilgang og faktisk er det klart der er så mange mødre der bliver kontrol mødre, for man bliver påduttet det her, at man hele tiden skal kontrollerer vægten, og mangler der blot 20 gram ja så ringer alarmklokkerne og der bliver kastet om sig med erstatning (i mange tilfælde).

For første gang nogensinde med Felix befandt jeg mig på usikker grund, altsammen på grund af en sundhedsplejerske som ikke en gang kendte os, det er alligevel skræmmende!

Har i andre oplevet ligende situationer?

Felix 13 dage gammel ?

Felix 13 dage gammel ?

 

Tak fordi du læste med?

 

Følg gerne bloggen herunder:

FACEBOOK   INSTAGRAM

3

  • Nina

    Vi oplevede at kemien med den første sundhedsplejerske vat skrækkelig. Jeg vrælede min et par timer efter hun gik og det var helt umuligt for os at kommunikere med hende (fandt ud af det ikke kun var os, der havde den udfordring med hende). Vi valgte at skifte. Det er et tilbud og ikke et krav med sundhedsplejerske. Det er ret ubehageligt, hvor meget magt de egentlig besidder, men hvis man er autoritetstro og samtidig er en bekymret mor, så kan man ryge helt ned pga bekymringer. Fik heldigvis den bedste sundhedsplejerske. Måske man skal huske at selvom det er professionelle, er det stadig personer med egne meninger og erfaringer. Og man ikke behøver være enig med dem. Og måske de skal blive bedre til at huske hvor stor indflydelse dets kommentarer og meninger har på os, især som nybagt mor?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min datter temmelig langt fremme og da hun kunne gå som 10 mdr gammel fik vores sundhedsplejerske næsten et hjerteanfald. Hun måtte ikke gå men skulle kravle og hun mente jeg skulle sætte min datter ned hver gang hun rejste sig så hun lærte at kravle.
    Jeg var så ked af det for jeg troede det var noget galt med hun ikke kravlede.
    I dag er hun 9 år og har ikke taget spor skade af det manglende kravleri.
    Mærk efter og tro på dig selv for sundhedsplejersker taler ud fra deres verden og ikke din.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hey smukke.
    Jeg er helt med på BLW mv.
    Rosa har altid fået madhapsere som hun kan sidde med selv, ligesom Felix. Men som supplement gav jeg hende traditionel grød eller grønsagsmos ved siden af. Gråden / mosen lavede jeg både tyndt, tykt, med klumper, og med topping for at give hende forskellige oplevelser af konsistens – foruden det hun i forvejen selv sad med.
    Bonus ved dette var at hun faktisk fik spist noget mad + at hun oplever følelsen af at mose og sluge maden med hjælp fra gummerne

    Så jeg har egentligt bare mixet de to måder – BLW og gråd/mos som supplement.

    Jeg synes at du gør det helt rigtigt med skønne Felix (og Z selvfølglig) – og selvfølglig stortrives de ❤️
    Du kan jo overveje et supplement, hvis du har lyst ???? ellers skal du bare lade være, og ikke tænke mere over det ??

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pray for istanbul!