Den perfekte fødselsdag.. eller?

Inkompetente vagtlæger!

I dag skulle være en god dag! Det er søndag, der skulle hygges i nattøj og tegnefilm også skulle varmen på terrassen selvfølgelig også nydes til fulde. Men alt i alt en planfri og rolig dag! Lige indtil jeg skulle komme ungerne i tøjet. Pludselig var Felix’s arme FYLDT med røde knopper, buhuuu! Jeg vidste jo godt hvad det betød, især fordi at den anden dreng i dagplejen havde skoldkopper for par uger siden.

Men selvom jeg vidste chancen var der, så blev jeg jo frustreret og gik i panik! Jeg drog til min facebook og spurgte venner og veninder ad. For ligegyldigt hvad så skal jeg jo have en lægefaglig vurdering der siger at det her det ER skoldkopper, bare fordi det skal man (selvom jeg jo godt ved det er skoldkopper der er tale om!)

Så jeg besluttede mig at ringe til lægevagten. Samtalen lød nogenlunde således:

“Hej det er Luna, jeg ringer fordi min søn har fået skoldkopper, er jeg næsten sikker på!”
“okay, har han feber, eller er han sløj?”
“Nej han har været lidt pyller de sidste aftener, men det er også det, han har bare knopper op og ned af sine arme!”
“Okay, men så er jeg nød til at be dig kontakte egen læge i morgen!” (sagt i en knap så pæn tone!)

Også sluttede samtalen ellers brat ved at der blev lagt på. Først blev jeg vred, som rigtig vred! Inkompetente vagtlæge, mage til uhøflighed, og hvorfor skulle det hele gå udover mig, hvofor skal jeg tvinges til en ekstra dag hjemme, blot for at bekræfter at det ER skoldkopper, i stedet for de kunne gøre det og jeg kunne sende ham hjem til min mor eller far, så jeg kan komme i skole?

Jeg sad i en halv time og grublede, surmulede og synes generelt det var pisse uretfærdigt, jeg prøver at tage min skole seriøst, og det skal skoldkopper og en dum vagtlæge ødelægge. Helt ærligt så kan jeg godt forstå man konstant hører om de her dødsfald hvor vagtlægen bare har fejet dem af!

Lige indtil jeg kom til at tænke. (som jeg gør rigtig tit, hvis nogen er i tvivl!) Hvad fanden bilder jeg mig ind at være så dybt latterlig og egoistisk. Helt ærligt! Jeg blev faktisk vred på mig selv, fordi selvfølgelig så er min skole da ikke lægens problem og selvfølgelig så er det klart de henviser til egen læge, hvis han ikke er akut syg.
De sidder 2 læger som skal dække hele Randers hele Syddjurs og Norddjurs kommune (måske også andre kommuner, det ved jeg faktisk ikke!) 2 mand til den samme befolkning som der normalt er over 50 læger til (hvis man tæller hver enkelt læge i lægehusene med) og jeg ved bare ved min læge, der er der altid sindsygt travlt, er det ikke akut, ja så må man vente mellem 2 og 3 uger før man kan få en tid!

Det er klart at de er presset og det er klart at de må prioriterer, skulle de tage alle tilfælde af “snue”, “skoldkopper”, “ondt i halsen” og andre små sygdomme ind, ja så ville der jo ikke være tid til de rigtig syge. Jeg er sikker på at det ville give langt flere akutte dødsfald end de få gange en læge har fejlvurderet og ikke taget en alvorlig syg patient ind, gu vil det da så!

Og stakkels vagtlæger, som skal sidde og skuffe bekymrede mødre, feje dem af og få dem til at forstå de må vente til egen læge åbner. Stakkels vagtlæger som skal sidde ud fra en samtale at komme med en lægefaglig vurdering velvidende om at det kan have fatale følger hvis de vurderer forkert, det er jo et koloenormt pres der ligger på dem!
For vi ved også alle hvordan det bliver blæst op i en shitstorm i pressen og på de sociale medier, hvis det går galt, og bum så har de mistet deres “læge-licens”.

Også kan man sige, jamen læger må bare ikke fejlvurderer, det må de bare ikke! Men med så få ressourcer, 2 mand til over jeg ved ikke 75.000 mennesker (det skal vi vel nok være samlet i Randers, Syd- og Norddjurs) og en vurdering der starter i en telefon hvor man hverkan kan se eller have nogen føling med patienten. Så kan jeg sku godt forstå fejl sker.
Og endnu en gang, ja.. Så ligger ansvaret ikke ved de pågældende læger! Og ja jeg kan sku pludselig godt forstå at der er uhøflighed ind blandet, for med de tal så må tiden da være knap, og pludselig er der ikke tid til at diskuterer med en eventuel bekymret mor, en pisse irriterende Luna, som tror at hendes skole, og hendes barn er vigtigere end alle i hele verdenen!

Nogen gange skræmmer det mig at vi skal forestille at bo i et velfærdssamfund, med så lidt velfærd. suk! Props til lægerne, generelt til alt det pressede sundhedspersonale, som kæmper en brag kamp med at holde os alle i live, sunde og raske! Og småkage til mig selv for at være så dum, det er pinligt!

4

  • BirgitteP

    Det der med syge børn, aftaler m.m. er bare røvstressende. Man kan miste overblikket helt.
    Håber det er bedre.
    Ja, det er nok anderledes her.
    Jeg er vildt glad for sygeplejersken både i akutten (de to gange jeg har ringet), og hos min læge.
    Der er mere tid og noget andet på programmet end symptomer, diagnose, behandling, ud….Ja, eller afvisning.
    God dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er kotumen at det er en lægefaglig der tager telefonen i region midt. Det variere meget fra region til region. Ligesom de i hovedstaden helt har afskaffet princippet med vagtlæge.. Men du har helt ret!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • BirgitteP

    Jeg synes, det er et vigtigt indlæg.
    Hvorfor bliver du overhovedet stillet om til en læge, når mistanken er skoldkopper?
    Man kan og skal ikke bruge vagtlægen til at få reguleret sin moderpanik eller til at få et kursus i sygepleje.
    Men jeg forstår dog ikke, hvorfor du ikke fik en snak med en sygeplejerske. De burde, hvis jeg har forstået den nye ordning rigtigt, sidde i slusen.
    Sygeplejersken ville kunne give dig en lille hurtig vejledning i sygepleje.
    Det er ikke det lægen sidder der for.
    Ved mistanke om skoldkopper, er det meget lige til.
    Min mor er ufaglært, og hun kunne hjælpe mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig en dejlig vinkel at få oplyst! Ikke at det har noget med vagtlægen at gøre (og slet ikke samme ‘grad), men for nogle uger siden var min kat kommet ‘mindre’ til skade på en meget mystisk måde og jeg ringede til dyrelægevagten lørdag formiddag, for at høre om han skulle ind og til ses og have noget smertestillende. Sad også i laaang tid, og opgav at komme igennem til sidst. Dyrelægevagten ringede mig så op, da hun kunne se jeg havde haft ringet, og UNDSKYLDTE så med, at hun ikke tog den, fordi der var en kat der var faldet ned fra 5. sal – det vare ligepludselig som om alle mine og min kats problemer og mystiske skader forsvandt, og bare var småting. Så kan helt sikkert godt forstå vagtlægernes pres..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Den perfekte fødselsdag.. eller?