Om at have en LORTE fødsel.

Vær den mor DU finder bedst!

Her sidder jeg, mor til Felix og Zacharias, langtidsammer, tandemammer og samsover. Ved siden af mig sidder Fie, mor til Haley med en Liam i maven, som gerne skulle hilse på til December, flaskemor fra 2. dagen og med en datter der sover på eget værelse.

Mig og Fie er vidt forskellige mødre, vi lever i hver vores verden, jeg aner intet om MME og flasker og Fie ved ikke hvad det vil sige at have mælkeknuder, brystbetændelse og døje med breastfeed argitation. Men en ting har vi tilfælles, vores børn.. Og når de sidder der og leger side om side, så kan man ikke se at Zacharias på 2 stadig bliver ammet, eller at Haley altid har fået flaske. Det er ikke fordi den ene er bedre end den anden, og børnene de ser hinanden som lige værdige, de gør IKKE forskel.

Hvorfor er vi mødre så ikke? Hvorfor har vi så travlt med at ville have alle andre til at gøre os efter? Hvorfor kan der ikke være plads til forskellighed?

Vi burde virkelig kigge indad, kigge på vores egne børn og tage ved lære. Vi har så travlt og bruger så meget energi på at være fordømmende og pege fingre, energi der kunne være brugt med kærlighed og i samvær med vores fællestræk, børnene! Ligesom børnene burde vi kunne være åbne, ikke dømme og elske ubetinget!

INGEN skal dømmes ud fra de valg de tager som mor, der er ingen manual, intet rigtig og forkert, og det er absolut ikke vores job som medmødre at skulle bestemme og dikterer hvordan andre gør! Vi burde i stedet tage hinanden i hænderne, hjælpe hinanden på vejen, komme med inputs. For uden tvivl så kan vi lære af hinanden, de her 2 meget forskellige verdener kan nemt drages paralleller og tage ved lære af hinanden! Fie har lært mig meget og jeg har lært Fie meget, modsætninger mødes, er det ikke det som at de siger?

Brug nu energien anderledes, det er hårdt og opslidende nok i forvejen at være mor, vi er beriget med verdens hårdeste og samtidig verdens mest givende arbejde, brug den overskydende energi på at vær den mor DU nu er, og ikke vær mor på andres vegne, tænk på den dyrebare tid du mister, og dem du sårer på vejen. Så længe DU er den mor som DU gerne vil være, så skal det hele nok gå! <3

1454015898979

Tak fordi du læste med <3

 

Vil du følge Fies verden, så kan du læse hendes blog lige HER <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Om at have en LORTE fødsel.