Kære mormor eller farmor

Et lækkert tilbehør – sunde og hjemmelavede pomfritter på 10 min!

Og verdens bedste hvis du spørger mig! Når man er mor og har en hverdag der skal gå op så bliver aftensmaden tit gjort op i lette løsninger (i hvert fald her) pasta og ris er til at overkomme og at foretrække fordi det går hurtigt og intet kræver! Men der er et alternativ, det tager kun 10 minutter også smager de fantastisk!

For at lave de sunde og hjemmelavede pomfritter skal du blot bruge:

Kartofler

Olivenolie

Valgfrit krydderi

En pande  – Det bliver ikke lettere!

Fremgangsmåde:

Først skrælles kartoflerne, jeg plejer at skrælle 6 mellem str. Kartofler, men det er meget individuelt. Herefter skæres kartoflerne i både på max en halv centimeters tykkelse. Så krydres de godt i en skål, her er timian, salt og peber at fortrække.

dav

Panden tændes og der hældes godt med olivenolie på. Når panden er varm skrues den ned på middelvarme og pomfritterne kommes på. OBS pomfritterne må ikke ligge i lag, derfor skal man ofte stege af flere omgange, første hold kan holdes varme i et svagt opvarmet ovn.

dav

Man giver ca pomfritterne 4 minutter på hver side uden at vende dem rundt, de sidste 2 minutter skrues helt op for varmen, mens de bliver vendt næsten hele tiden, så de opnår en gylden sprødhed, men undgår at blive brændt på. Pomfritterne duppes til sidst tørre for overskydende fedt i et styk køkkenrulle.

OBS det er individuelt fra komfur til komfur og pande til pande, hvad angår stegetid på panden!

Også har du ellers verdens lækkreste pomfritter som tilbehør til hvad end du lige havde i fryseren <3

dav

Mmmmhhh

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kære mormor eller farmor