Jeg elsker IKKE barnet i min mave.

BÆRESELER 101 – VIGTIG INFO!

Jeg ved godt at man som mor IKKE går ud og køber noget som ikke er godt for ens barn, man køber alt i bedste tro og DESVÆRRE står der folk i babybutikker og råder til at købe noget, som hvis du spørger mig SLET IKKE burde være lovligt at sælge.

Det er sådan at der findes ergonomiske og ikke ergonomiske bæreseler! Men hvordan spotter man de forkerte, hvis der står en ekspedient og fortæller en modsat, hvordan vælger man med omhu? Jeg kan nævne de forbudte mærker, men det er også sådan at mærkerne som babybjörn laver nye modeller (husk på ordet NYE) som egentlig er ergonomiske, men samtidig har ufattelig mange på markedet som SLET IKKE er ergonomiske, det kan være en jungle!

 

For at finde de rigtige bæreseler så er det egentlig at kigge på barnets siddestilling. Barnet SKAL have støtte fra knæhase til knæhase og sidde med et blødt buk i ryggen, ligesom når de ligger i maven, fosterstilling er her nøgleordet!
Forestil dig selv hvis du nogen sinde har prøvet de her ekstreme ting, eks frit fald i tivoli friheden, eller ting hvor du bliver hejst op og ned frit i luften i seler, så sidder man altid i et blødt sæde, med måsen godt nede, det er skide behageligt! Omvendt hvis ens ben bare skulle hænge og dingle, AV! Og sådan er det også med babyer, og endnu mere vigtigt da deres krop er ved at forme sig og studier påviser reelt at forkert bæring kan give hofteproblematikker senere hen i livet!

Når man kender den her tommelfinger regel er det egentligt nemt at spotte de dårlige modeller fremfor de gode!

Et eksempel på en ikke ergonomisk kontra ergonomisk bæresele, kan du også se med egne øjne her..

Hvis du synes det er svært at spotte kan jeg fortælle at den til venstre IKKE er ergonomisk, her kan du tydeligt se hvordan benene blot hænger ned langs siden, modsat til højre, hvor der er støttet godt om numsen og barnet sidder i frøstilling som det så fornemt hedder, (men igen tænk på fosterstilling).
Det kan være svært at spotte med det blotte øje, men hvis du føler dig usikker så er det rigtige mærke at gå efter ergobaby og manduca, de laver som udgangspunkt KUN ergonomiske bæreseler, så der går du aldrig galt i byen!

En anden ting…

Du må ALDRIG bære dit barn i en bæresele inden det kan holde hovedet selv, MEDMINDRE du har investeret i en spædbarnsindsats (ergobaby) eller du har en manduca, hvor der er et stykke du kan vippe op, til støtte af barnets nakke! Det er simpelthen så vigtigt, for det kan gøre meget mere skade end gavn hvis det lille hoved ikke har støtte, vi støtter jo selv deres hoved når vi bærer dem, inden de kan holde det selv!

Også er det simpelthen no go at bære ud af, desværre reklamerer ergobaby også med at deres bæreseler kan bruges til at bære ud af (igen alle deBilledresultat for ergobaby bære ud af ting man skal sorterer i) men det er for det første på INGEN MÅDER ergonomisk, det kan du selv se her, benene er pludselig IKKE længere i en ergonomisk korrekt stilling, SAMTIDIG med at et lille barn slet ikke kan skærme sig for udtryk!
Børn har brug for at lukke af og kunne putte sig ind til mor, hvis de får for mange indtryk, bærer du dit barn udad, kan det slet ikke lade sig gøre for barnet og børn er slet ikke udviklet til at kunne tænke sig til at lukke øjnene, hvis det hele bliver for meget! Forestil dig selv ikke at kunne dreje hovedet væk og kigge den anden vej, eller forestil dig konstant at køre i en rutchebane, hvor der hele tiden bliver skiftet retning, og du har INTET at skulle have sagt, lukke øjnene kan du heller ikke, det er det barnet oplever, at blive kastet rundt mellem indtryk, uden at være herre over noget som helst!

SÅ PLEASE, LAD VÆR’ MED AT BÆRE UD AF!

 

Hvis du selv vil investerer i en ergonomisk korrekt bæresele, så har jeg fundet direkte links til både ergobaby og manduca!

 
Lige nu har Pixizoo op til 30% på forskellige modeller af ergobaby, du kan finde dem HER.

Manduca bæreseler kan blandt andet købes HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jeg elsker IKKE barnet i min mave.