Squash frikadeller med hjemmelavet yoghurt dressing

Kylling i tomatsauce med mascapone

Dagens aftensmad var yderst lækker og noget der helt klart skal laves igen! Jeg er normalt rigtig dårlig til at eksperimenterer med smage, krydderier og krydderurter, men det kan jeg mærke hurtigt bliver uundværligt. Det er utroligt hvor meget lidt, chili/hvidløg samt krydderurter kan gøre for en ret! Opskriften kommer her:

Kylling i tomatsauce med mascapone

 

600 g Kyllingfilet
1 stk. Rød chili
2 stk. Finthakket løg
4 fed Finthakket hvidløg
2 spsk. Koncentreret tomatpuré
2 ds. Hakkede tomater
1 håndfuld Basilikumblade
250 g Mascarpone
0.75 potte Frisk timian
1 spsk. Tørret rosmarin
1 spsk. Kokossukker (kan undlades)
1 spsk. Kokosolie til stegning
1 nip Salt
1 nip Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde: 

Ovnen tændes på 200 grader. Kyllingen skæres i små skiver og ligges i et fad med lidt fedtstof i bunden, det krydres let med salt og peber, og sættes så ind i ovnen.

Der er lige bleer i baggrunden, haha!

Herefter fint hakkes chili, løg og hvidløg.

Så opvarmes en gryde med kokosolie som fedt ved middel varme, hvorefter løget, hvidløget og chilien steges ind til løget er gennemsigtigt.

Så tilsættes de hakkede tomater og tomatpureen.

Mens det simre ved let varme hakkes krydderurterne og tilføjes i gryden.

Når retten har simret i cirka 5 minutter, tilføjes mascaponen og røres indtil retten er lækker cremet.

Kyllingen som nu er færdig i ovnen, (skal have cirka 20 minutter) tages ud og dryppes fri for fedt og tilføjes i gryden.

Og så er der mad! Serveres eventuelt med ris, som vi gjorde, det smagte hammer godt og alle spiste op! 🙂

 

 

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Squash frikadeller med hjemmelavet yoghurt dressing