Da jeg var gravid ville jeg...

Babyer og panodil?!

Okay jeg er en af de der velsignede mødre hvis børn aldrig er syge. Zacharias har kun haft feber 3 gange i hele sit liv og har aldrig døjet med mave, øre og andre ting som man ofte hører i forbindelse med små børn, og aldrig fået nogen former for medicin. Felix har heller aldrig været syg i det halve år han har levet. Eller det vil sige, lige indtil nu..

Jeg har nu en Felix med mellemørebetændelse, øjenbetændelse og feber på 3. dagen (omkring 38.5). Udover at min lille mand er syg og dårlig og det skær i mig moderhjerte så er det værste nok pt min uvidenhed. For den velsignelse det er ikke at have syge børn kommer så tilbage og bider en i røven når sygdommen endelig banker på, for hvad fanden gør man?! Hvornår er det for meget feber? Og hvornår kontakter man helt præcis læge? Må man gå udenfor? Alle de spørgsmål! Det er jo en helt ny verden.. Oral penicillin og øjendråber, godt jeg har lidt kompetencer med som sosu-hjælper, ellers havde jeg da ikke anet hvordan jeg skulle dryppe min ulykkelige drengs øjne eller få penicillin i ham.. SUK!

Og værst af alt så medfører det en del kommrntarer, folk finder næsten min uvidenhed komisk, amen hallo.. jeg er altså en bekymret mor! Jeg kan næsten mærke hvordan folk tænker ved sig selv om jeg ikke har 2 børn, og at jeg burde vide bedre.. Eller måske overtolker jeg lidt, men ligegyldigt hvad så er det virkelig en udfordring og slet ikke sjovt!

Midt i hele det her sygdomstumult, er jeg faldet over et yderst skræmmende fænomen! Jeg har flere gange i de her dage søgt råd på nettet i diverse terminsgrupper. Jeg har før omtalt de der negative sider det kan have at søge råd sådanne steder (læs her) men derfor kan det være rart at få nogle “erfarne” mødres synspunkt, få at vide man ikke handler helt forkert, jeg forholder mig dog stadig kritisk og tyr altid til læge fremfor facebook skal det lige understreges!

Nå men når jeg har nævnt problematikken, er jeg næsten hver eneste gang blevet rådet til at give børne panodil, for at sænke temperaturen, WHAT?! Jeg er mildest talt i chok, især fordi man råder til noget der er helt udenfor ens kompetence område, da panodil 100% frarådes til børn under 2 år, uden en læge indenover.

Argumenterne er ofte at barnet bliver bedre af en god nats søvn (også mor) og derfor er det godt at give panodil og sove på. Når jeg læser sådan noget bliver jeg ked af det! For det handler jo om uvidenhed, jeg tror ikke nogen mødre gør det for at være onde overhovedet, men derfor er det stadig et vildt skræmmende fænomen en uhyggelig tendens at man bare selvmedicinerer sit barn, uden nogen fagpersoner indenover..

Det forholder sig sådan at feber faktisk er en god ting, feber er kroppens måde at bekæmpe vira og betændelsestilstande, vælger man at stoppe/sænke feberen med panodil er der en meget stor risiko for du enten forværre forløbet eller forlænger sygdomsperioden, da feberen ikke får lov til at gøre sit. Gør man det op med søvn er der større sandsynlighed for at blive rask oven på en nat med feber og afbrudt søvn, modsat en hel nats uafbrudt søvn. Derudover indeholder panodil rigtig mange skadelige ting og når børn er under 2 år er de faktisk i højrisiko for en forgiftning, da det er super svært at dosere korrekt.

Også er der også hele problematikken ved når det bruges til at smertedække. For selvfølgelig vil man ikke have ens børn har ondt, men det tager alt for hurtigt overhånd, at man lærer sine børn fra start af at smerte det er noget der skal dulmes og på lærer ens børn helt fra start af at piller, det er vejen frem.. uha jeg synes det er uhyggeligt!

Jeg kunne blive ved, komme med argumenter i læssevis! Men min bøn lyder blot, tænk jer nu om, jeg ved godt at det ikke er gjort i en ond mening, men der er altså en grund til at panodil frarådes til børn under 2 år..

 

Jeg ved godt der er nogen der har aftaler med læger og selvfølgelig er der også tilfælde hvor panodil er det rigtige, jeg siger ikke at det er forbudt ?

Min syge mus?

Min syge mus?

 

Tak fordi du læste med?

 

Følg gerne bloggen herunder: 

FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN

3

  • Michelle

    Jeg er også selv imod panodil, men hvad gør man, når både ens stædige mand og læge/vagtlæge anbefaler dette under et sygdomsforløb?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lea tvistholm

    Feber ER godt, så længe den ligger under 39. Da det er der den bekæmper vira… men kommer den over 39 er det en fordel at sænke så barnet kan få ro og hvile og kroppen kan bekæmpe. Jeg bruger panodil stikpiller til mine børn når deres feber er høj ( omkring 40) så de kan få sovet. Ellers aldrig……
    Lea ( mor til: nicklas, melina, sofie, lærke)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Jeg gav heller aldrig Panodil. Jeg gav kamille te, ro og hvile ❤️ Og ringede til lægen hvis jeg blev urolig. Rigtig god bedring med trolden ❤️❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Da jeg var gravid ville jeg...